Založ si blog

4 scény



Už som veľmi unavená. Hriešne príťažlivé tváre z bilbordov sa mi liepu na oči, uši mám ohučané dávivými zvratkami neochvejných kokotov v honosných stoličkách. V tlači už nie je sa čo povzbudivé dozvedieť, zo všetkého strácam akosi prehľad. Bolia ma nohy, stávam sa apatická. Pretočené hodnoty dvoch strán nútia slabších bojkotovať radikálny systém. Vzbura.

Nerob druhým to, čo nechceš, aby iní robili tebe. Najzákernejší džob, kde sa po tejto čínskej múdrosti s ľahkosťou šliape jedna radosť, je okolo masívnych válovov ľudskej pahltnosti. Smerodajným mostom k ďalšiemu postupu budú naše neslobodné peňaženky občianskej solidarity. Svinský farizeji bez sociálnej empatie. Politika.

Gaučová pohoda pri telke a bezstarostnosť podvečera sa nakláňa v pohári vína. Úctu k duchom tradičných sviatkov odvial smrad niekam do ďalekých hôr. Konzumná núdza o uspokojenie je v konečnom dôsledku len žalostným nárekom nad prázdnom. V peňaženke. V živote. Oslava niečoho tak blízkeho z detstva  a istoty sa detailne nafúkla, pričom podstatné čaro vyprdlo už posledný dych. Ovácie davu za slobodu o svoje národné bohatstvo vymenili nespokojné transparenty na zvraštených čelách. Kultúra.

Pomaly stláčam reset v mojej hlave a odbíjam stereotypné myšlienky pracovnej doby. Mám voľno, spokojný výraz v očiach a nič sa mi teraz nezdá dôležitejšie, ako môj najprivátnejší priestor. Oddych.

 

Dephzac – High Tatras EP

08.02.2012

Dnes nachádzame pomerne veľa DJov, ktorí sa pri produkcii venujú rozličným témam. Niektorí lámu beaty so svojou ťažkopádnou psychikou, iní vsádzajú na tanečnejšie počiny. Melodický súzvuk s prírodou našiel aj Dephzac, ktorého nová High Tatras EP posúva poslucháčom odkaz hneď v dvoch trackoch: Prvý nesie jej nosný názov. Skladba High Tatras nám predstavuje [...]

Delikátne tóny zvodnej ikony menom Goldfrapp

07.02.2012

Úvodom: Skvostné meno tejto kapely sa posunulo zo speváčkinho priezviska nad hlavu všetkých členov. Alison Goldfrapp je hypnotická vokalistka, ktorá v 90. rokoch spolupracovala s hviezou ako Orbital či trip hopperom Trickym. Už v pesničke Pumpkin, ktorú s Trickym zložili, sa potenciálom priblížila k jedinečnému hlasu slávnej Björk. Rozkošný génius, písali o nej. [...]

Elektro tanečný Nôze prídu 4. februára roztancovať Nu Spirit Club

01.02.2012

Sú tak trochu uletení, v ich piesňach cítiť okrajovú horkosť, ale aj dobre situovanú srandu. Spája ich láska ku klavíru, slameným klobúkom a čudnému nutkaniu obnažovať sa do pol pása. Nicolas Sfintescu (aka DJ Freak, zakladateľ Circus Company label) a jeho brilantný stage-ový partner, Ezéchiel Pailhès boli vždy zainteresovaní do ich rozkolného debutu Craft sounds and [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 18490x
Priemerná čítanosť článkov: 1681x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy