Založ si blog

Krajcer a iné kultúry

Duálny systém je bezpodmienečne potrebný. Vyznie to ako paradox, ale hlavne v našich slovenských pomeroch je zachovanie verejnoprávnosti nutné. Úznávamm, z veľkej časti vystupuje jej audiovizuálny charakter ako sociálny prežitok a jeho inovácia by bodla každému, kto vo svojej ruke dokáže vidieť aj tie 4 koncesionárske eurá. No faktom ostáva, že trhová ekonomika je mamutia hybná sila globálneho kapitalizmu.

Druhá strana. Mizivá príslušnosť tejto republiky pochopila to, že seriózne informácie napr.o živote iných etník ako aj o obyčajnej a suchej, masovo neuznávanej zábave padnú sem tam vhod. Nenútene, bez svetiel reflektorov a dokonalej pompéznosti vám dovolia oddýchnuť si, pamätníkom zaspomínať.

Nadmernou komerčnou produkciou, ktorou sa naša krajina chtiac-nechtiac presycuje, nepozná strop. Duchaprosté reality show, konceptuálne prevzaté z tzv. západného trashu degenerujú mozgy drvivej väčšiny. Ako je pekné mať talent, ale nie na dvoch súkromných televíznych staniciach. A to, že Adela je špičková moderátorka, či už za mikrofónom alebo pred kamerou je síce nespochybniteľný fakt, no spáčsky efekt sa nespochybniteľne časom dostaví.

A tiež by nezaškodilo, keby sa ministerstvo kultúry adaptovalo k tradičným hodnotám našej kultúry, pretože okrem soli, chleba, fujary a valašky je to jedna z mála vecí, ktorá nás robí jedinečnými. Jaj, a nikto nehrabe tak jak slovenská hydina. Nepamätám sa, že by mi súkromné rádio poskytlo voľakedy postačujúci dôvod k tomu, aby som sa mohla trebárs aj na viac ako 15 minút naladiť na jeho vlnu. Práve Rádio FM, ktoré sa naša nekompetentná vláda snaží vyškrtnúť z éteru, rozšírilo môj hudobný obzor, doplnilo zbierku mojich obľúbených CD-čiek a ukázalo mi alternatívu, že aj menej známa melódia môže tvoriť kvalitný repertoár.

Drahé ministerstvo. Uvedomte si, že kazíte veci, ktoré máme radi a z ktorých môžeme čerpať viac ako si vy viete predstaviť. To, že nemáte guráž na to, aby ste od dotyčných osôb vymáhali peniaze je smutné. Handrkujete sa s bezpredmetnými podpismi, ktoré situáciu aj tak ďalej neposunú.Namiesto toho, aby ste si uvedomili, že rozpočet, aký minie frekvencia 102.8 ledva presahuje pár bankoviek. Ešte pred troma rokmi označila Zemková SRo ako „výrazne šetriaci“. Takže ostáva pre mňa nepochopené, ako môže minimálna suma výdavku pokryť miliónové dlhy.

K záveru len toľko, že naša politika nebude nikdy dostatočne kultivovaná. Nieto ešte kvalitou kultúrne orientovaná.

4 scény

02.03.2012

 Už som veľmi unavená. Hriešne príťažlivé tváre z bilbordov sa mi liepu na oči, uši mám ohučané dávivými zvratkami neochvejných kokotov v honosných stoličkách. V tlači už nie je sa čo povzbudivé dozvedieť, zo všetkého strácam akosi prehľad. Bolia ma nohy, stávam sa apatická. Pretočené hodnoty dvoch strán nútia slabších bojkotovať radikálny systém. [...]

Dephzac – High Tatras EP

08.02.2012

Dnes nachádzame pomerne veľa DJov, ktorí sa pri produkcii venujú rozličným témam. Niektorí lámu beaty so svojou ťažkopádnou psychikou, iní vsádzajú na tanečnejšie počiny. Melodický súzvuk s prírodou našiel aj Dephzac, ktorého nová High Tatras EP posúva poslucháčom odkaz hneď v dvoch trackoch: Prvý nesie jej nosný názov. Skladba High Tatras nám predstavuje [...]

Delikátne tóny zvodnej ikony menom Goldfrapp

07.02.2012

Úvodom: Skvostné meno tejto kapely sa posunulo zo speváčkinho priezviska nad hlavu všetkých členov. Alison Goldfrapp je hypnotická vokalistka, ktorá v 90. rokoch spolupracovala s hviezou ako Orbital či trip hopperom Trickym. Už v pesničke Pumpkin, ktorú s Trickym zložili, sa potenciálom priblížila k jedinečnému hlasu slávnej Björk. Rozkošný génius, písali o nej. [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 18525x
Priemerná čítanosť článkov: 1684x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy